Legendarische overwinning voor Wim Kuijl op het circuit van Silverstone

Het afgelopen weekend werd op het iconische circuit van Silverstone het Silverstone Festival gehouden. Een evenement voor historische racesport, auto’s en liefhebbers. Met verschillende historische race wedstrijden, auto veilingen en veel ambiance. Te midden van dit spektakel maakte het St. Paul Raceteam zijn indrukwekkende debuut met maar liefst twee wagens: de Ford Capri 3100 RS, bestuurd door Wim Kuijl, die deelnam aan de 50 minuten durende Historic Touringcar Challenge en Tim Kuijl, die schitterde in de Master GT Trophy met de BMW 320 E46. Voor zowel Wim als Tim Kuijl betekenden de wedstrijden een primeur op het iconische circuit van Silverstone.

In tegenstelling tot de korte sprintwedstrijden waarin ze normaals actief zijn in de Belcar Historic Cup, werd de race van Wim over 50 minuten verdeeld, met middenin een verplichte pitstop. Tijdens de opstelling richting de start kwam de regen met bakken uit de lucht. Terwijl andere coureurs haastig besloten over te schakelen naar regenbanden, nam Wim met een mengeling van zenuwen en vastberadenheid de beslissing om op slicks van start te gaan. Deze gedurfde keuze betaalde zich al snel uit, aangezien het grootste deel van het circuit snel opdroogde. Dit bood Wim de kans om in de beginfase van de race een reeks posities te veroveren en zijn tegenstanders te verrassen.

Een gevarieerd veld van 18 krachtige bolides, sommigen met meer dan 700 pk onder de motorkap, startte onder deze uiteenlopende omstandigheden, wat resulteerde in een ongelofelijk spannende openingsfase van de race. Vanaf de 12e startpositie nam Wim het op tegen een imposante reeks concurrenten, variërend van Capri's en BMW's tot Escorts en zelfs enkele teams met professionele coureurs. Met behulp van een doordachte pitstopstrategie, goede stuurmanskunsten en enkele misstappen van zijn rivalen, knokte Wim zich gestaag een weg naar voren in het veld.

Na de verplichte pitstop slaagde Wim erin om net voor de safetycar weer de baan op te gaan, wat hem de kans gaf om opnieuw een groot aantal posities te winnen. In de slotfase van de race werd Wim echter ingehaald door de vierwielaangedreven Nissan Skyline met de professionele coureur Hanson achter het stuur. Maar het geluk stond aan Wim's zijde. In de laatste ronde kreeg Hanson's auto te maken met technische problemen, waardoor hij genoodzaakt was om de strijd te staken.

Zelfs een tijdstraf van 10 seconden wegens een iets te korte pitstop kon Wim niet weerhouden van de eindzege, vooral omdat hij een indrukwekkende voorsprong van 52 seconden had opgebouwd ten opzichte van zijn naaste concurrent. Hij kwam verassend als winnaar uit de bus en kon met een big smile en nog grotere beker terug naar Zeeuws-Vlaanderen.

Beelden van deze spectaculaire race kun je bekijken via de volgende link, beginnend bij 2:34: Link naar de race

Tim Kuijl eindigde als 27e in het zeer snelle veld met GT’s tijdens de GT Trophy Race en ook hij was tevreden met zijn debuut op Silverstone. Bekijk zijn race via dezelfde link op 5:13 min.

Volgende race voor het St. Paul raceteam met de Belcar Historic Cup staat gepland op het circuit van Spa Francorchamps tijdens de Spa 6 hours in het weekend van 27 september t/m 1 oktober aanstaande.

Vorige
Vorige

Retro: Tyrrell vervolgt op Silverstone zijn F1-succes, Brooks slaat twee keer toe

Volgende
Volgende

Race jij mee in de Belcar Historic Cup?