Zolder sluit dit weekend eerste seizoenshelft af voor St Paul Raceteam

Dit weekend worden de vijfde en zesde manche afgewerkt van de Belcar Historic Cup powered by St. Paul. Daarna zijn we halfweg het kampioenschap. Voor de vier piloten van het St. Paul Raceteam een belangrijk weekend om hopelijk met een positieve tussenbilan de zomer in te gaan. Zoals geweten rijden de vier piloten binnen het team elk in een afzonderlijke klasse.

Belangrijk om weten is dat het kampioenschap zes weekends telt met in totaal twaalf races. Op het einde van het seizoen worden de negen beste resultaten weerhouden om de vier kampioenen kenbaar te maken. Iedereen heeft dus recht op drie uitschuivers of technische tegenslagen.

Net voor de vijfde en zesde race van het seizoen en na twee races in Zolder en twee races in Francorchamps staat Dieter Kuijl er met zijn Ford Capri RS 2600 zeer goed voor in Klasse 1. Na een technische interventie tijdens de race in Francorchamps verloor hij wel belangrijke punten. Maar hij staat nog steeds aan de leiding, ex aequo met de Ford Escort van Bas Van Elderen.

Wim Kuijl kon in klasse 2 voor de eerste maal uitrukken in Francorchamps met zijn Ford Capri RS 3100 en wist zijn eerste race van het seizoen te winnen. Tijdens de tweede race verloor ook hij belangrijke punten door een foute bandenkeuze. Hij staat wel op een knappe tweede plaats algemeen en de kans bestaat dat hij de zomerstop in gaat als leider.

Samuel Verheggen heeft reeds een 0-resultaat achter zijn naam staan in klasse 3 en scoorde met regelmaat tijdens drie van de vier verreden races. Mits een goed resultaat in Zolder kan hij komend weekend de opgelopen achterstand reeds deels goed maken. In Spa wist hij reeds een aantal plaatsen goed te maken en staat nu negende in de tussenstand. Rekening houdend met reeds één opgelopen 0-resultaat moet hij ergens opduiken rond de vijfde plaats.

In de klasse 4 voor de meest moderne wagens heeft ook regerend kampioen Tim Kuijl reeds een 0-resultaat te verwerken. Hij won wel drie van de vier races en dus staat hij virtueel aan de leiding als we rekening houden met het schrapresultaat.

Twee kwalificaties en twee races staan dit weekend op het menu voor we een definitieve tussenbilan kunnen opmaken.  

Vorige
Vorige

St-Paul Raceteam doet goede zaak tijdens Zolder Historic Grand Prix

Volgende
Volgende

St. Paul Race Team kent bewogen editie van Spa Summer Classic